Juomapullot

Muovi puhuttaa ihmisiä terveellisyysnäkökulmistakin, sillä ihan äskettäin sosiaalinen media kohisi siitä, että muovipulloihin pesiytyy bakteereita, ja aiemmin huolena oli muovisten pullojen sisältämät syöpävaaralliset pehmentimet.

Oli miten hyvänsä, muovista palautusjuomasekoituspulloani aion käyttää hamaan tappiin asti, vaikka terveysriskeillä peloitellaankin. Metallisiin pulloihin tarttuu maut ja lasiset pullot eivät kestä kolhuja. Muovi ja metalli voivat kyllä olla hyviä muuten juomapulloina tai kuumiin juomiin take-away -mukeina. Pääasia, ettei osta kaupasta lisää muovia tähän maailmaan kertaalleen käytettäväksi ja sen jälkeen kierrätettäväksi. Muovipullo ei ole seuraavassa elämässään muovipullo, vaan kierrätysimagolla varustettua muovia. Ja kierrätystuotehan myy.

IMG_8689

Terveys- ja ekotietoinen ihminen voi käyttää muovipullojen sijaan esim. käytettyjä smoothie-pulloja, aina ei ole pakko ostaa nätä kalliita design-pulloja silikonisuojuksella. Jos lasi pelottaa, metalliset mukit ovat mainioita ja mikä parasta, termosmalliset pitävät teen tai kahvin lämpimänä. Nyt syyskuussa olen kantanut mukanani isältäni firmassaan saamaa juomanokallista mukia, johon saa mm. kätevästi Kippo Cafén smoothien tai mehun. Kesken päivää voi kätevästi myös hauduttaa itselleen teen, kun kantaa mukaanaan uppokuumenninta, jonka avulla ”julkinen vessa muuttuu kahvilaksi”.

IMG_8680

Jätä kommentti