Kirpparikierrätystä ja ekovinkkejä

Kirpputoreilta löytää paljon liinavaatteita, joista voi askarrella muovia säästäviä kestotuotteita kestovaipoista hedelmäpusseihin. Tällä kertaa hankin Fidasta pitsivaloverhokangasta ja tähän vielä satiininauhaa, jotka muutan kestohedelmäpusseiksi.

IMG_8643

 

Muita kestotuotteita, joita kädentaitoinen voi askarrella myös kierrätysmateriaalista (helpoimmasta vaikeimpaan):

  • vessapyyhe wc-paperin tilalle (ei niin hullun hippi kuin miltä saattaa kuulostaa – idea on siis käyttää bideesuihkua wc-käynnin päätteeksi ja kuivata itsensä pikkupyyhkeellä). Ei vaadi välttämättä ompelutaitoja, sillä monesta paikkaa löytää hyviä pikkupyyhkeitä ja isosta pyyhkeistä pienempien leikkely ja reunojen kanttaus ei kauan aikaa vie.
  • tiskirievut vanhoista pyyhkeistä tai puretuista puuvillaneuleista otetusta langoista virkkaamalla. Käytetty puuvilla on imukykyisempää kuin uusi, joten toimii paremmin kuin kaupasta ostettu
  • kasvojen pesuun myös pellava- ja puuvillaiset liinat ja virkatut ”pesulaput”
  • muovipussien korvikkeeksi kankaiset pussit (esim. hedelmien punnitukseen ohuesta kankaasta, eväille vähän paksummasta ja läpinäkymättömästä kankaasta)
  • kestositeet (jos olet menstruoiva ihminen, etkä käytä kuukuppia). Tähän voi löytää materiaaleja käsityökirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista ja miksei myös kestovaipatkin(?), en osaa sanoa, kun en ole lapsekas ihminen.

Käymme viikonloppuna pikalomalla Tukholmassa, joten tästä johtuen muutaman päivän kirjoitustauko ja kenties  myöhemmin materiaalia reissuun liittyvistä muovinsäästövinkeistä. Mukavaa viikonloppua!

Jätä kommentti