Idätyshommia

Idut eivät vaadi tiettyä vuodenaikaa, joten näitä tykkään laittaa kasvamaan erityisesti talvella. Omia suosikkejani ovat vihreät linssit ja alfalfa, joista jälkimmäiset ovat todella tuottoisia.

Idätykseen ei periaatteessa tarvita sen kummoisempia välineitä kuin (kuivauskaapin sekä) lävikön tai harson ja lasipurkin, mutta meillä sattuu olemaan tällainen muovinen kasvatuslaatikko, joka hoitaa hommansa hyvin. Idätettää voi melkein mitä vaan ja suurimman osan pavuista voi syödä raakana ilman keittämistä, mutta jotkut, kuten esimerkiksi kikherneet suositellaan keitettäväksi.

Mikäli kaipaa esimerkiksi herneenversoja, saa nämäkin kasvamaan idusta versoksi jopa talouspaperipalan päällä ja lopputuotteena saa laadukasta ja rapeaa salaattiainesta, joka maksaisi kaupassa useampia euroja, kun idätettäviin herneisiin uppoaa senttejä.

Idätyksestä ja versotuksesta paljon lisätietoa suomeksi Ekolon blogissa: http://www.ekolo.fi/info/id%C3%A4tysopas/25/

Jätä kommentti